Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Wolf Hall

Hilary Mantel

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
Luxe paperback
9789493169098 | Verschenen: 2010 | Afmetingen: 12,5 x 20,5 cm
€ 24,99
E-book
9789493169128 | Verschenen: 2010 |
€ 9,99

Een superieure roman waarin Cromwell en zijn tijdgenoten worden neergezet op een manier die de beperking van het historische verhaal volledig ontstijgt.

Zoon van een brute smid, politiek genie, mannetjesputter, familieman: Thomas Cromwell. In zijn niet te stuiten opmars naar de macht heeft hij al met heel wat regels van een rigide klassenmaatschappij gebroken, en als het moet overtreedt hij er nog wat meer. Cromwell staat op uit de  puinhopen van persoonlijke rampspoed – het verlies van zijn jonge gezin en van kardinaal Wolsey, zijn geliefde leermeester – en behendig vindt hij zijn weg naar en door het koninklijk hof, waar man is wolf to man. Tegen alles en iedereen in is hij bereid Engeland te hervormen naar (zijn wensen) en die van Henry VIII.

EAN:
9789493169098
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
680 pagina's
Verschijningsdatum:
25 februari 2020
Vertaler(s):
Ine Willems
Omslagontwerp:
Tessa Posthuma de Boer; Nanja Toebak

Reacties op dit boek

'Wolf Hall is nummer 1 van de 100 beste boeken van de eeuw.'

Lees het artikel.

The Guardian

'Wolf Hall brengt het Engeland van Henry VIII dichtbij alsof je achter de gordijnen staat te gluren. (...) Hilary Mantel beschrijft het weergaloos.' 

NRC Handelsblad

'Met Wolf Hall heeft Mantel de Man Booker Prize dubbel en dik verdiend.'

Knack

‘Het zindert en dendert van begin tot einde.’

Trouw

Van de uitgever

Brief aan mijn lezers

‘Toen ik in 2005 aan mijn boeken over Thomas Cromwell begon, had ik hoge verwachtingen. Het kostte me evenwel de nodige tijd om het materiaal in zijn volledige omvang te bevatten. Ik wist aanvankelijk niet dat ik een trilogie zou gaan schrijven, maar gaandeweg besefte ik welke rijkdom en begoocheling dit uitzonderlijke leven bood. Sindsdien ben ik lang reizende geweest, in het goede gezelschap van archivarissen, kunstenaars, boekverkopers, bibliothecarissen, acteurs, producenten en – als belangrijkste – miljoenen lezers over de hele wereld.

Ik hoop dat ze bij me zullen blijven als we de laatste kilometers van Cromwells leven afleggen, opwaarts naar onmetelijke rijkdom en hoge eer, en dan de abrupte ondergang die eindigt op het schavot bij Tower Hill.'

Hilary Mantel

Leesfragment

Over het Nauw - Putney, 1500

‘Opstaan.’

Geveld, verdwaasd, zwijgend: hij is gevallen, languit neergeklapt op de kasseien van de binnenplaats. Zijn hoofd is opzij gedraaid, zijn ogen zijn op het hek gericht, alsof er hulp te verwachten valt. Eén goedgeplaatste klap zou nu zijn dood betekenen.

Bloed uit de jaap op zijn hoofd – het resultaat van zijn vaders eerste inspanningen – druipt over zijn gezicht, en zijn linkeroog zit dicht, maar als hij moeite doet, kan hij vanuit zijn rechterooghoek zien dat het stikwerk van zijn vaders laars rafelt. De twijn is losgesprongen van het leer, en een harde knoop erin heeft nog een snee in zijn wenkbrauw getrokken.

‘En nou opstaan!’ buldert Walter boven hem, terwijl hij bedenkt waar hij hem nu zal schoppen. Hij tilt zijn hoofd een paar centimeter op en kruipt op zijn buik naar voren. Hij probeert zijn handen niet bloot te geven; Walter stampt er graag op. ‘Wat moet jij voorstellen, een paling?’ vraagt zijn vader. Hij gaat op een drafje een stukje terug, neemt een aanloop en mikt zijn volgende trap.

Over deze auteur

Hilary MantelHilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel was een buitengewoon veelzijdige auteur. Naast vele, vele andere belangrijke prijzen, ontving ze - vrij uitzonderlijk - tweemaal de Booker Prize.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen