Carla de Jong en Nelleke Geel (foto: Susan Sandérus)

Meridiaan Uitgevers is een boetiek-uitgeverij, met slechts een handjevol uitgaven per jaar en daardoor veel aandacht voor elke titel: op maat gemaakte campagnes, zorgvuldige vormgeving, handzame boekformaten, en altijd in zeer nauwe samenwerking met de boekhandels.

Meridiaan Uitgevers is in mei 2019 opgericht door Nelleke Geel en Carla de Jong, samen goed voor bijna 50 jaar ervaring in het boekenvak. Al jaren speelden we met het idee een eigen uitgeverij te starten en de zaken op onze manier te doen. Het werd tijd om de daad bij het woord te voegen. Misschien wel meer dan ooit brengt lezen de mens in deze tijd focus en ontspanning, begrip en kennis!

Dit najaar van 2021 alweer, publiceren we De ex-zoon van Sasja Filipenko, Wit-Rusland uitgelegd door een jonge auteur. We zijn ontzettend blij met de overstap van Alejandra Zambra naar onze uitgeverij en met nieuwe roman, Bijna een vader. De selectie van stukken die Hilary Mantel schreef in de loop van 30 jaar voor de London Review of Books verschijnt met de titel Vorstelijke personages; erudiet en oneerbiedig in equal parts. Dan is daar de piepjonge Anna Bailey met haar psychologische suspense-debuut Tall Bones. Een naam om te onthouden. En al sinds 2014 staat Het broze licht van Tomás González op de wensenlijst; in januari 2022 is het dan eindelijk zover.