Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Rosarium'Sensationeel sterk.'

Charlotte Weitze

Direct kopen? Met liefde ingepakt!

Broer en Zus vluchten voor de oorlog en wagen zich diep in de Poolse Białowieża-bossen, het jachtgebied van de Tsaar.

Terwijl Broer op illegaal wild jaagt en daarbij een gruwelijke straf riskeert, vergeet Zus geleidelijk haar taal en vroegere ik; steeds meer hecht ze zich aan het organische leven om zich heen.

Deel 2 in Rosarium gaat over het kind van Zus. Het wordt opgesloten in een klooster gevonden door de botanicus Johanne, geboren Johannes, tijdens een reis over diverse continenten, om planten te verzamelen die het bestaan van het supercontinent Pangeae aantonen.

In het laatste deel reizen Johanne's dochters Viola en Lilly en kleindochter Marie naar de Verenigde Staten voor Johanne's 100ste verjaardag. Marie's zieke dochtertje Fine blijft noodgedwongen achter in Denemarken. Net als Viola en Lilly is Fine erg klein van gestalte en haar ouders grappen wel eens dat ze alleen op zonlicht lijkt te leven. Eenmaal bij Johanne's huis, blijkt de 100-jarige nergens te bekennen. En terwijl ze haar huis, haar rosarium en de omliggende bossen doorzoeken, wordt het raadsel van Johanne's verleden, haar wetenschappelijke levenswerk en ook hun eigen familieverhaal steeds groter en onwaarschijnlijker.

Rosarium biedt een verontrustende, maar ook poëtische en uiterst orginele kijk op de relatie tussen mens en natuur.

EAN:
9789493169692
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
416 pagina's
Verschijningsdatum:
6 juni 2023
Vertaler(s):
Lammie Post-Oostenbrink
Omslagontwerp:
Nanja Toebak

Reacties op dit boek

'Een unieke stem in de Deense literatuur.' 

Kulturen.nu

'Rosarium een een formidabele roman, weelderig, wild, raadselachtig en fantastisch. Ik kan me niet herinneren ooit zoiets gelezen te hebben. Als een sprookje van Grimm voor volwassenen.'

Berlingske Tidene

'Sensationeel sterk en van een intense verbeeldingskracht.'

Weekendavisen

'Magisch, mysterieus, meeslepend en een beetje spookachtig.'

Politiken

Over deze auteur

Charlotte WeitzeCharlotte Weitze

Charlotte Weitze

De Deense Charlotte Weitze schrijft fictie, poëzie, liedteksten en toneel. In 1996 debuteerde ze met de verhalenbundel Skitfting (Wisselkind), waarvoor zij de prestigieuze Deense Debuutprijs ontving.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen