Pssstt.... meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

De spiegel & het lichtHet laatste, verbijsterende deel van de trilogie over het leven van Thomas Cromwell!

Hilary Mantel

Koop dit boek

De spiegel & het licht is het daverende slotdeel van de trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken.

Engeland, mei 1536. Anne Boleyn is dood, onthoofd door een ingehuurde Franse beul. Het was in een oogwenk gebeurd. Na de bloedige lente zet Cromwell, zoon van een smid uit Putney, zijn klim naar macht en rijkdom verder voort, terwijl zijn vreeswekkende koning, Hendrik VIII, slechts een kortstondig geluk met zijn derde koningin Jane mag kennen. Ze sterft tijdens het baren van de door hem zo vurig gewenste zoon.

Cromwell heeft geen eigen legermacht en geen invloedrijke familie die hem kan helpen: hij kan slechts bogen op zijn scherpe verstand. Terwijl Engeland in opstand is, verraders samenzweren in het buitenland en Hendriks bewind kraakt onder een dreigende invasie, ziet de slagvaardig ingestelde Cromwell een nieuw land in de spiegel van de toekomst. Maar kan een natie, of een individu, het verleden helemaal van zich afschudden? Wat kunt u doen, vraagt de Spaanse ambassadeur aan Cromwell, als de koning zich tegen u keert, zoals hij zich vroeg of laat altijd keert tegen degenen die het dichtst bij hem staan?

Mantel smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.

EAN:
9789493169043
Uitvoering:
Gebonden, Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
1248 pagina's
Verschijningsdatum:
6 mei 2021
Vertaler(s):
Harm Damsma; Niek Miedema
Omslagontwerp:
Tessa Posthuma de Boer; Nanja Toebak

Video 'De spiegel & het licht'

Reacties op dit boek

‘De grootste historische roman van het afgelopen decennium’

The New York Times

'De overtreffende trap van een trilogie die nu al tot de klassiekers gerekend mag worden.'

Ellen Deckwitz

‘Opnieuw een meesterwerk!’

The Guardian

‘Het schitterende slotstuk van de Cromwell-trilogie’

Trouw

De spiegel & het licht is net zo gedurfd en adembenemend als de twee romans die eraan voorafgaan. Je wordt er volledig in meegesleept en terwijl het de laatste jaren van Cromwells leven in beeld brengt, werpt het ook een nieuw licht op de machtspolitiek en onze manier van leven nú.’

Uitgeverij Fourth Estate

‘Adembenemend poëtisch’

Simon Schama, Financial Times

Podcast 'De spiegel & het licht'

In aanloop naar de verschijningsdatum van de Nederlandse vertaling van The Mirror And The Light hebben we onze lezers alvast een voorproefje gegeven. Elke dag hebben we op een vast tijdstip een fragment voorgelezen uit De spiegel & het licht op Soundcloud en Spotify. Luister ze hier terug.

     

*Bij gebruik Internet Explorer: zoek in Spotify op 'Meridiaan Uitgevers'

 

Brief aan mijn lezers

‘Toen ik in 2005 aan mijn boeken over Thomas Cromwell begon, had ik hoge verwachtingen, al wist ik aanvankelijk niet dat ik een trilogie zou gaan schrijven; gaandeweg besefte ik welke rijkdom en begoocheling dit uitzonderlijke leven bood. Sindsdien ben ik lang reizende geweest, in het goede gezelschap van archivarissen, kunstenaars, boekverkopers, bibliothecarissen, acteurs, producenten en miljoenen lezers over de hele wereld.

Ik hoop dat ze bij me zullen blijven als we de laatste kilometers van Cromwells leven afleggen, opwaarts naar onmetelijke rijkdom en hoge eer, en dan de abrupte ondergang die eindigt op het schavot bij Tower Hill.

Dit boek is de grootste uitdaging van mijn schrijvende leven geworden, alsook het dankbaarste. Ik hoop (en vertrouw erop) dat mijn lezers het wachten de moeite waard zullen vinden.’

Hilary Mantel

Over deze auteur

Hilary MantelHilary Mantel

Hilary Mantel

In het voorjaar van 2020, 'Hilary-Manteljaar', is het derde en laatste deel van de 'Cromwell-trilogie' verschenen, De spiegel & het licht, een gebeurtenis waar reikhalzend naar werd uitgekeken.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je op de hoogte van nieuwe publicaties van Meridiaan Uitgevers, auteursbezoeken (waar, wanneer, hoe laat), prijsvragen, bijzondere gebeurtenissen en andere wetenswaardigheden.

Welkomstgeschenk

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg van ons meteen het digitale boekje De wereld van Thomas Cromwell cadeau: een leesgids met achtergrondinformatie, verdieping en leesclubvragen bij Hilary Mantels Cromwell-trilogie.

Koop dit boek in jouw buurt

Koop dit boek in jouw buurt

Er zijn veel fijne boekhandels waar we graag naartoe gaan en waar we ook online boeken bestellen. Waar jij je boeken koopt is natuurlijk helemaal aan jezelf. We hebben alvast een groot aantal boekhandels voor je op een rijtje gezet. Voor als het je een keer niet uitkomt om de deur uit te gaan.

Vind je boekhandel