Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

BroodkruimMet een voorwoord van Arnon Grunberg

Azriel Bibliowicz

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
E-book
9789493169685 | Verschenen: 2022 |
€ 10,99
Luxe paperback
97894931678 | Verschenen: 2022 | Afmetingen: 12,5 x 20,5
€ 22,99

Josué heeft in de Tweede Wereldoorlog in een Russisch werkkamp gezeten. De herinnering aan de bittere kou en de nabije dood achtervolgen hem zijn hele leven, maar met theater en humor weet hij het verdriet op afstand te houden.

De tweede keer dat hij gevangen komt te zitten is wanneer hij in Bogotá ontvoerd wordt – zoiets gebeurde geregeld in de joodse wijk. Samuel, de enige zoon die hij heeft met Leah, een joodse vrouw die Auschwitz heeft overleefd, komt terug uit New York om over Josués vrijlating te onderhandelen, bijgestaan door een adviescomité.

Samuel brengt lange tijd door in het ‘wonderkabinet’ van zijn vader, wachtend op een telefoontje van de ontvoerders, en denkt daarbij terug aan hun gezinsleven en hoe vooral zijn vader het leven van zijn dierbaren heeft getekend door zowel zijn genialiteit als zijn oorlogstrauma’s.

EAN:
9789493169678
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
300 pagina's
Verschijningsdatum:
25 mei 2022
Vertaler(s):
Jos den Bekker
Omslagontwerp:
Nanja Toebak

Reacties op dit boek

‘De familieleden van de ontvoerde zelf worden gevangengehouden door de ontvoering, door elk teken van iets dat op hoop lijkt. (…) Zeggen dat het het verhaal van een ontvoering is, is de roman bagatelliseren. In werkelijkheid is het een werk over de condition humaine.’

Juan Manuel Roca

‘Azriel Bibliowicz bakt goddelijk brood voor hen die, gelovig of niet, zich voeden met literatuur.’

El Espectador

Over deze auteur

Azriel BibliowiczAzriel Bibliowicz

Azriel Bibliowicz

Azriel Bibliowicz (1949, Bogotá) was columnist voor El Espectador en ontving in 1981 de Simón Bolívar Nationale Prijs voor Journalistiek. Bibliowicz is auteur van El rumor del astracán (1991), Sobre la faz del abismo (2002), en Flaubert: historia de una cama (2004).

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen