Vanaf vandaag, 6 mei, is de Nederlandse vertaling van The Mirror & The Light van Hilary Mantel verkrijgbaar in alle (online) boekhandels. De spiegel & het licht is het langverwachte laatste deel van de Cromwell-trilogie en volgt de laatste jaren van Thomas Cromwell, de smidszoon die zich uit het niets wist op te werken tot belangrijkste adviseur van de Engelse koning Henry VIII.

De spiegel & het licht is het vervolg op Wolf Hall en Het boek Henry. Beide zijn bekroond met de Booker Prize en bewerkt tot toneelstukken door de Royal Shakespeare Company en een BBC-televisieserie. Met haar nieuwe boek staat Mantel op de shortlist voor de Women's Prize for Fiction 2020, een van de meest prestigieuze literaire prijzen van het Verenigd Koninkrijk.

Hilary Mantel ontving met De spiegel & het licht de afgelopen weken wereldwijde aandacht in de pers. The New York Times vindt het boek ‘de grootste historische roman van het afgelopen decennium’. De beroemde Britse historicus Simon Schama beschouwt het boek in de Financial Times als ‘adembenemend poëtisch’. In Nederland en België is Mantel geïnterviewd door onder meer De Volkskrant, De Standaard, VPRO Gids, De Groene Amsterdammer en Het Financieele Dagblad.

In aanloop naar het verschijnen van De spiegel & het licht heeft Meridiaan Uitgevers samen met Nederlandse en Vlaamse schrijvers, journalisten, acteurs en boekhandelaren de eerste 200 bladzijden voorgelezen. Voor de voltooiing van de trilogie zijn in februari ook Wolf Hall en Het boek Henry opnieuw uitgebracht met portretten door Tessa Posthuma de Boer, die ook Thomas Cromwell ‘portretteerde’ voor De spiegel & het licht.

De spiegel & het licht l mei 2020 l gebonden € 39,99 l ca. 1248 pagina’s

ISBN 978 94 931 6904 3 l Vertaald uit het Engels door Harm Damsma en Niek Miedema

 

De spiegel en het licht Hilary Mantel