Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Tall BonesEen roman die de keus tussen plot en personage opheft als een vals dilemma – een roman vol atmosfeer, spanning en diepgang

Anna Bailey

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
E-book
9789493169623 | Verschenen: 2021 |
€ 12,99
Luxe paperback
9789493169616 | Verschenen: 2021 | Afmetingen: 12,5 x 20,5
€ 21,99

Wanneer de zeventienjarige Emma haar beste vriendin Abigail achterlaat op een feestje in het bos, gelooft ze, net als de meeste meisjes van haar leeftijd, dat hun leven nog maar net begonnen is. Er zal die nacht veel gebeuren, maar Emma zal haar vriendin nooit meer terugzien.

Abi's verdwijning trekt scheuren in de façade van Whistling Ridge, met zijn verborgen geschiedenis van langdurige rancune en ressentiment. Het gezin waarin Abi opgroeit, werpt ook de nodige vragen op: over Noah, de oudste broer, verraden door Abi; over Jude, haar voorbeeldige, jongere broer die zijn littekens verbergt; over hun moeder Dolly en hun vader Samuel – beiden onder de invloed van een dominee die hel en verdoemenis preekt en Whistling Ridge in zijn greep houdt. En dan is er nog Rat, de buitenstaander, die de inwoners evenzeer verwart als opwindt.

In dit kruitvat vol woede kan van alles gebeuren en daar is maar één vonkje voor nodig. Tall Bones is een roman die de keus tussen plot en personage opheft als een vals dilemma – een roman vol atmosfeer, spanning en diepgang.

EAN:
9789493169616
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
452 pagina's
Verschijningsdatum:
22 december 2021
Vertaler(s):
Kees Mollema
Omslagontwerp:
Nanja Toebak

Video

Anna Bailey over 'Tall Bones

Reacties op dit boek

'Onweerstaanbaar. Een meeslepende en genuanceerde psychologische thriller over kleinburgerlijkheid en duistere familiegeheimen.'

Paula Hawkins, auteur van Het meisje in de trein

'Een heerlijk beklijvend debuut. Kleinstedelijke intrige, voortreffelijk opgetekend.'

Jane Harper, auteur van De droogte

'Geweldig mooi geschreven en zeer ontroerend.'

The Guardian

'Prachtig genuanceerd  en heerlijk claustrofobisch. Briljant.'

SJ Watson, auteur van Voor ik ga slapen

Video

Van de uitgever

Brief aan mijn lezers

'Tall Bones is een verhaal over een meisje dat verdwijnt, hoe haar familie en de gemeenschap haar vermissing al dan niet verwerken en de geheimen die over hen aan het licht komen in het onderzoek dat volgt. Ik deed voor dit verhaal veel inspiratie op tijdens mijn verblijf in en mijn reizen door Amerika, met name in Colorado, waar het verhaal zich afspeelt. Ik had daarvoor in Texas gewoond en ik verwachtte dat Colorado veel liberaler zou zijn, maar in deze geïsoleerd gelegen gemeenschappen lijken mensen eerder geneigd voor eigen rechter te spelen.

Ik wilde onderzoeken op welke manieren mensen zich gevangen voelen, en hoever ze gaan om te ontsnappen, hun leven een andere wending te geven. Het is voornamelijk een boek over schuld, denk ik. Alle personages voelen zich min of meer schuldig. Maar het is ook een boek over liefde. Alle verhalen over mensen die er niet meer zijn, zijn in essentie liefdesverhalen, want verdriet is gewoon een teveel aan liefde dat je nergens kwijt kunt.'

 

Anna Bailey

Leesfragment

1

Het geraas van het vreugdevuur is amper te horen door het geschreeuw van de jongens van het caravanpark en de schoolmeisjes die joelen en dansen in de schaduwen van de Tall Bones. Het is een avond, typerend voor een klein plaatsje – en hoewel niemand dit op dat moment weet, is het voor Whistling Ridge voorlopig de laatste – het soort plaatsje waar prairiewolven kauwen op sigarettenpeuken en roedels jongens janken naar de maan.

Aan de rand van het bos draait Abigail Blake zich om en glimlacht naar Emma. Deze herinnering aan Abigail blijft Emma bij, lang nadat al het andere is weggespoeld met drank: Abigail is lang en bleek als een baan maanlicht, met lang rood haar dat lichtjes krult in de vochtige lucht, de mouwen ver over haar handen getrokken, staat ze op de bal van haar voet, alsof ze elk moment kan wegsprinten.

‘Het komt wel goed,’ zegt ze.

Over deze auteur

Anna BaileyAnna Bailey

Anna Bailey

Anna Bailey bracht haar jeugd door in Gloucestershire. Ze studeerde creatief schrijven aan de Universiteit van Bath en wilde journalist worden, maar vertrok uiteindelijk naar de Verenigde Staten, naar Texas en Colorado. De diepgelovige omgeving waar ze in terechtkwam in Colorado beknelde haar zo dat ze in 2018 terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk – met genoeg inspiratie voor haar debuutroman Tall Bones. Voor Val McDermid, de 'queen of English literary crime', is Bailey een van de vier debutanten om goed in de gaten te houden. Al sinds 2004 heeft McDermid de traditie een paar aanstormende talenten in het zonnetje te zetten, dit jaar is Bailey een van die gelukkigen.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen