Pssstt.... meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Het broze lichtEen oude man kijkt terug op de grootste pijn in zijn leven: de dood van zijn zoon Jacobo

In Het broze licht vertelt González het verhaal van een gezin dat het heeft aangedurfd de dood in hun leven toe te laten. Hij toont ons dat wanneer de dood aanstaande is, er geen andere remedie is dan vertellen en het leven opeisen.

Eén familie, drie zoons. Jacobo, de oudste, is na een zwaar auto-ongeluk verlamd vanaf zijn nek. Dat is niet het ergste, het ergste is de pijn. Die wordt zo ondraaglijk dat hij uiteindelijk besluit zijn leven te beëindigen. Terwijl Jacobo met zijn broer naar ergens in de Verenigde Staten reist waar een zelfverkozen dood juridisch is toegestaan, ondergaan de andere familieleden thuis in New York en op afstand dit pijnlijke proces en putten tegelijkertijd hoop uit de onvermijdelijke vraag: wat als hij zich op het allerlaatste moment bedenkt? Ondanks, of misschien dankzij de pijn, ziet de vader van Jacobo, David, schoonheid in het alledaagse en toont op die momenten de wereld door de ogen van de schilder die hij is.

Twintig jaar na dato – David is bijna blind en kan niet meer schilderen – gebruikt hij in plaats van penselen woorden om de rouw en het verlies te onderzoeken. 

 In Het broze licht vertelt González het verhaal van een gezin dat het heeft aangedurfd de dood in hun leven toe te laten. De veelvuldige telefoongesprekken tussen Jacobo en zijn broer en de rest van het gezin in New York zijn hartverscheurend. Ze maken Het broze licht tot een wonderbaarlijk mooie roman over rouw en aanvaarding, in glasheldere taal en beelden. 

EAN:
9789493169289
Uitvoering:
Gebonden, E-book
Formaat:
12,5 x 18 cm
Aantal pagina's:
144 pagina's
Verschijningsdatum:
18 mei 2021
Vertaler(s):
Jos den Bekker
Omslagontwerp:
Nanja Toebak