Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Elena weetFinalist International Booker Prize 2022

Claudia Piñeiro

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
Epub
9789493169906 | Verschenen: 2022 |
€ 9,99
Luxe paperback
9789493169890 | Verschenen: 2022 | Afmetingen: 14 x 21,5
€ 18,99

Elena heeft parkinson, haar dagindeling en schaarse activiteiten hangen daardoor volledig af van de stipte momenten dat ze haar medicijnen inneemt – haar ledematen werken dan een paar uur beter mee en uit lange ervaring weet ze precies hoeveel tijd ze heeft en wat haar actieradius is.

Isabel woont aan de andere kant van de stad en hoewel de reis door de stad een schier onmogelijke opgave is voor Elena, móet ze Isabel opzoeken, want zij is degene die kan aantonen dat Elena’s dochter Rita geen zelfmoord heeft gepleegd. Met een strop om haar nek hing ze aan de kerkklok. Rita, die haar verzorgde, die ook bij Elena bleef wonen toen ze haar eerste vriend kreeg.

Behendig weeft Piñeiro in Elena weet verhaallijnen van heden en verleden door elkaar. Ze schetst een schitterend, pijnlijk portret van de relatie tussen moeder en dochter, laverend tussen afhankelijkheid, haat en liefde, en weet feilloos in woorden te vatten wat het betekent gevangen te zitten in een lichaam dat amper doet wat je het opdraagt.

EAN:
9789493169890
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
14 x 21,5 cm
Aantal pagina's:
152 pagina's
Verschijningsdatum:
22 augustus 2022
Vertaler(s):
Mariolein Sabarte Belacortu
Omslagontwerp:
Nanja Toebak

Video

Reacties op dit boek

'Piñero's grootse kleine roman bemachtigde niet ten onrechte een plaats op de shortlist van de International Booker Prize 2022.' (****)

NRC

‘Dit boek fascineert van de eerste tot de laatste bladzijde.’

Neue Zürcher Zeitung

'Een indrukwekkende roman die in genadeloos openhartige taal het menselijk verval beschrijft, evenals een moeilijke moeder-dochter relatie, die door ziekte nog gecompliceerder wordt gemaakt.'

WDR 5

Over deze auteur

Claudia PiñeiroClaudia Piñeiro

Claudia Piñeiro

Claudia Piñeiro (1960, Buenos Aires) is romanschrijver, toneelschrijver en scriptschrijver. Zij publiceerde negen romans die met meerdere nationale en internationale prijzen zijn bekroond.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen