Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

De stemmen van de Pamano'Deze roman heeft alles in zich om een moderne klassieker te worden.' - Het Parool

Jaume Cabré

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
Luxe paperback met code voor gratis e-book
9789493169319 | Verschenen: 2007 | Afmetingen: 12,5 x 20,5 cm
€ 24,99
E-book
9789493169326 | Verschenen: 2007 | Afmetingen: 12,5 x 20,5
€ 12,99

Een dramatische liefdesgeschiedenis en een magistraal verhaal over het lot van een handjevol mensen, door de oorlog tot tegenstanders en geliefden gemaakt. 

Een amateurfotografe reist naar Torena, een dorp in de Pyreneeën, om foto's te nemen voor een expositie. In een oud, verlaten schoolgebouw vindt ze per ongeluk een paar volgeschreven schoolschriftjes, met daarin het ongelooflijke verhaal van drie personen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de dictatuur die erop volgde.

Schoolmeester Oriol Fontelles heeft zijn dochtertje nog nooit gezien, omdat zijn vrouw hem verliet toen ze nog zwanger was, walgend van zijn goede contacten met de fascistische burgemeester van het dorp. De motieven die Oriol hiervoor had, heeft hij echter altijd moeten verzwijgen.

Elisenda Vilabrú is een snoeiharde zakenvrouw met een wereldwijd imperium. En ze wil wraak. Haar vader en broer zijn door leden van het verzet vermoord. Oriol en zij worden verliefd, maar hun liefde heeft geen toekomst.

Valentí Targa is de meedogenloze burgemeester van Torena. Elisenda's machinaties hebben ervoor gezorgd dat hij werd benoemd tot burgemeester, want in hem ziet ze het instrument voor de wraak op haar vader en broer. Targa is een bewonderaar van Franco en heimelijk verliefd op Elisenda.

Een fatale driehoeksrelatie ontstaat en de gevolgen ervan werken door tot in het heden. 

De stemmen van de Pamano is een dramatische liefdesgeschiedenis en een magistraal verhaal over het lot van een handjevol mensen, door de oorlog tot tegenstanders en geliefden gemaakt.

EAN:
9789493169319
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
768 pagina's
Verschijningsdatum:
7 januari 2021
Vertaler(s):
Pieter Lamberts & Joan Garrit
Omslagontwerp:
Nanja Toebak, naar een ontwerp van Wil Immink Design

Reacties op dit boek

'De vele tijd- en perspectiefwisselingen, de trage start en de grote omvang maken het tot een verhaal voor de echte literatuurliefhebber.'

NBD Biblion

'Deze liefdesgeschiedenis ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog is er een om nooit te vergeten. Vloeiend schrijft Cabré van de ene tijd naar de andere en weer terug; een epische roman die stroomt zoals de rivier de Pamano. Wat een meesterschap!'

Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer, Baarn

‘Laat je meevoeren door de rivier de Pamano en dompel onder in deze vertelling over liefde, wraak en opkomen voor waar je voor staat. Een heerlijk en meeslepend epos dat je laat meevoelen hoe de haat en het verdriet nog decennialang kunnen voortleven.’

Gerben de Bruijn, Boekhandel Post Scriptum, Schiedam

‘Een geweldige mix van geschiedenis en de gevolgen ervan. Het laat je niet meer los... Een must voor elke boekenkast!’

Monika Hild, Boekhandel Jimmink, Amsterdam

Van de uitgever

Brief aan de lezers

‘Er zijn een paar boeken die ik in het verleden heb uitgegeven die me heel erg zijn bijgebleven. De stemmen van de Pamano is er zo één. Het werd me overhandigd tijdens de Guadalajara Book Fair in Mexico en de paar dagen die ik na de beurs in Puerto Vallarta verbleef, at ik, sliep ik, zocht ik souvenirtjes uit, maar wat ik me vóór alles herinner is dat ik volkomen ondergedompeld was in dit verhaal en dat ik de eenzaamheid van hoofdpersoon Oriol Fontelles onverdraaglijk vond. Er is iets volstrekt tijdloos en universeels aan deze geschiedenis en zo’n roman verdient nieuwe lezers, volwassen geworden in de veertien jaar sinds de eerste editie.’

 

Nelleke Geel, uitgever

Leesfragment

De stemmen van Panamo

Je hoorde bijna niets. Het was alsof iemand de deur aaide. Die ging zachtjes open en een gehandschoende hand pakte de deurknop aan de binnenkant vast, zodat deze niet dicht zou klappen. De deur sloot met een stille zucht. Door de donkere flat bewoog een zwarte gedaante. De ogen van Joeri, die aan de duisternis gewend waren, volgden hem stilletjes.

De nieuwkomer ging de studeerkamer binnen. Het rolluik was er opgetrokken en hij vervloekte alles en iedereen. Buiten dempten sneeuwvlokken, gevolg van een plotseling opgekomen poolfront dat het landschap verkilde alsof het een graftombe was, het nachtelijke panorama. Zelfs het ruisen van de rivier was niet te horen. Hij vond het beter het rolluik niet te laten zakken, omdat niemand ooit, onder geen enkele voorwaarde, mocht weten dat hij vannacht in deze flat was geweest.

Over deze auteur

Jaume CabréJaume Cabré

Jaume Cabré

Jaume Cabré (1947) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse, Catalaanse schrijvers. Hij schrijft romans, verhalen, essays, theaterstukken en scripts voor film en televisie, en hij won er in alle genres belangrijke prijzen mee.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen