Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Zoals zij het ziet'Een moedige roman, schitterend verbeeld en geschreven.'

Alba de Céspedes

Direct kopen? Met liefde ingepakt!

Alessandra heeft altijd al meer gewild dan het leven haar tot dusverre biedt. Ze groeit op in een overbevolkt flatgebouw in het Rome van de jaren dertig en ziet hoe haar moeders droom om concertpianiste te worden wordt verstikt door een onbevredigend huwelijk. 

Wanneer de traditionele familie van haar vader probeert om haar op jonge leeftijd te laten trouwen – na de plotselinge dood van Alessandra’s moeder wordt ze naar zijn familie in de Abruzzen gestuurd, waar het meisje moet leren zich te voegen – komt ze in opstand tegen de toekomst die ze voor haar hebben bedacht. 

Terug in Rome, wordt Alessandra hartstochtelijk verliefd op Francesco, een antifascistische filosoof, en er lijkt een nieuwe wereld voor haar open te gaan. Maar ze realiseert zich veel te laat wat er van haar gevraagd zal worden voor de vrijheid waar ze naar verlangt. 

Zoals zij het ziet, gepubliceerd in 1949, is gebaseerd op De Céspedes’ ervaringen tijdens de Italiaanse opstand in oorlogstijd. Vele jaren later, in 1994, heeft ze haar eigen tekst nog eens grondig onder handen genomen.

EAN:
9789493169821
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
672 pagina's
Verschijningsdatum:
15 oktober 2024
Vertaler(s):
Manon Smits
Omslagontwerp:
Nanja Toebak

Reacties op dit boek

‘Het magnum opus van een Italiaans icoon.’

Les Inrockuptibles

‘In Zoals zij het ziet kijkt Alba de Céspedes in de ziel van een jonge vrouw die breekt met conventies. (…) Een baanbrekende roman.’

Süddeutsche Zeitung

‘Het werk van De Céspedes heeft niets van zijn subversieve kracht verloren.’

The New York Times Book Review

‘Wat haar betreft is een moedige roman, schitterend verbeeld en geschreven.’

The Washington Post

Over deze auteur

Alba de CéspedesAlba de Céspedes

Alba de Céspedes

Alba de Céspedes werd in 1911 in Rome geboren als dochter van een Cubaanse vader en een Italiaanse moeder. Ze werkte als radio- en televisiejournaliste, ze schreef proza en poëzie, teksten voor het theater en onderhield vele internationale contacten met Europese intellectuelen als Simone de Beauvoir en Natalia Ginzburg.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen