Pssstt.... meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Praat met mijDe Nederlandstalige editie is nu verschenen, bijna twee maanden voor de Engelstalige editie!

T. C. Boyle

Koop dit boek

Ons bewustzijn is het allerbelangrijkst. We zijn altijd aanwezig, en taal is wat ons daarbij voortdrijft. Andere dieren moeten oppassen als ze bij ons in de buurt komen. Maar ook zij hebben hun bewustzijn - ze kunnen ons er alleen niet over vertellen.

Sam is een jonge chimpansee. Hij wordt getraind om te communiceren met mensen in het kader van een wetenschappelijk experiment. Een jonge academicus, Guy Schemerhorn, leidt het onderzoek. Na een optreden in een populaire tv-show waarin ook Sam zijn opwachting maakt, wil studente Aimee bij het leven van Sam en Guy betrokken raken. Tot dat moment trok dat van haar als een dwarrelend herfstblaadje aan haar voorbij, doelloos en ongrijpbaar. Het lukt: ze wordt verzorgster van Sam. En de vriendin van Guy.

 

Onvermijdelijk beginnen de zaken echter fout te gaan. De fondsen raken op, Sam wordt groot en onhoudbaar sterk en de verhoudingen tussen hem en zijn verzorgers beginnen te schuiven. Hij boekt zeker ook vooruitgang in het communiceren, maar de kwestie over bewustzijn en zelfbewustzijn dringt zich ook aan de lezer steeds dwingender op, tegelijk met de vraag ‘wat maakt ons menselijk?’ 

 

T.C. Boyle stelt in Praat met mij zoals in al zijn romans altijd de goede vragen, ook dit keer weer verpakt in een verrukkelijk verhaal. Boyle schrijft met veel verbeeldingskracht, scherpte en satire over de hoop, dromen én de tekortkomingen van de mens.

EAN:
9789493169364
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
352 pagina's
Verschijningsdatum:
5 april 2021
Vertaler(s):
Kees Mollema
Omslagontwerp:
Nanja Toebak, naar een idee van Peter Hassiepen

T.C. Boyle over 'Praat met mij'