Pssstt.... meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Het lot van de familie MeijerMeer dan 350.000 exemplaren verkocht

Charles Lewinsky

Koop dit boek

Ontroerende, mooie, grappige, indrukwekkende joodse familiesage. De lezer wordt onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie. Voor fans van De Effingers van Gabriele Tergit.

Als er op een nacht in 1871 wordt aangeklopt bij de Meijers, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. 

Een jaar later heeft hij een bruid - de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele, een vrouw die op vele momenten een beslissende rol gaat spelen in het leven van de Meijers - en een stoffenwinkel in Baden.

Vijf generaties beslaat de geschiedenis van de Meijers, een geschiedenis vol liefdesgeluk en levensdroefenis, en vol strijd om succes en acceptatie. Van de kleine, gave wereld van Endingen, waar veehandelaar Salomon Meijer zijn altijd opgevouwen paraplu tot een symbool van zijn betrouwbaarheid heeft gemaakt, gaat het naar het mooiste warenhuis van Zürich, en voorbij de landsgrenzen. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit zijn voegen.

Charles Lewinsky schrijft met een verbeeldingskracht die de lezer onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie laat worden. De stemmen van Salomon Meijer en de zijnen zullen nog lang nagonzen.

EAN:
9789493169524
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
949 pagina's
Verschijningsdatum:
13 april 2021
Vertaler(s):
Elly Schippers
Omslagontwerp:
Wil Immink Design