Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de digitale leesgids 'De wereld van Thomas Cromwell'!
Aanmelden
 

Het lot van de familie MeijerMeer dan 350.000 exemplaren verkocht

Charles Lewinsky

Direct kopen? Met liefde ingepakt!
Luxe paperback met code voor gratis e-book
9789493169524 | Verschenen: 2021 | Afmetingen: 12,5 x 20,5
€ 24,99
E-book
9789493169531 | Verschenen: 2021 |
€ 14,99
Gesigneerde exemplaren. Zolang de voorraad strekt!

Ontroerende, mooie, grappige, indrukwekkende joodse familiesaga. De lezer wordt onherroepelijk een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie. Voor fans van De Effingers van Gabriele Tergit.

Als er op een nacht in 1871 wordt aangeklopt bij de Meijers, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. 

Een jaar later heeft hij een bruid - de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele, een vrouw die op vele momenten een beslissende rol gaat spelen in het leven van de Meijers - en een stoffenwinkel in Baden.

Vijf generaties beslaat de geschiedenis van de Meijers, een geschiedenis vol liefdesgeluk en levensdroefenis, en vol strijd om succes en acceptatie. Van de kleine, gave wereld van Endingen, waar veehandelaar Salomon Meijer zijn altijd opgevouwen paraplu tot een symbool van zijn betrouwbaarheid heeft gemaakt, gaat het naar het mooiste warenhuis van Zürich, en voorbij de landsgrenzen. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit zijn voegen.

Charles Lewinsky schrijft met een verbeeldingskracht die de lezer onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie laat worden. De stemmen van Salomon Meijer en de zijnen zullen nog lang nagonzen.

EAN:
9789493169524
Uitvoering:
Paperback met flappen, E-book
Formaat:
12,5 x 20,5 cm
Aantal pagina's:
949 pagina's
Verschijningsdatum:
13 april 2021
Vertaler(s):
Elly Schippers
Omslagontwerp:
Wil Immink Design

Reacties op dit boek

'Lewinsky zet de familie met humor en warmte neer, en tekent tegelijk het alledaags antisemitisme, waarop ook de dromen van de Zwitserse joden uiteindelijk breken.'

Trouw

'Het is een prachtig verhaal over gewone mensen die er het beste van maken, ook al heeft het lot afschuwelijke dingen voor hen in petto.'

De Standaard

'Het lot van de familie Meijer bevat geen grammetje kitsch, maar is een indrukwekkend epos dat je gerust een joods-Zwitserse variant op Thomas Manns Buddenbrooks kunt noemen.'

NRC Handelsblad

'Een onvergetelijke leeservaring.'

De Morgen

Van de uitgever

Brief aan de lezer

Leesfragment

1

Altijd als hij gestorven was, kwam hij weer terug.

Op de laatste dag van de rouwweek, wanneer het verlies was opgegaan in het leven van alledag, wanneer je de pijn al moest zoeken zoals een muggenbeet die gisteren nog jeukte en vandaag nauwelijks meer te voelen is, wanneer iedereen een pijnlijke rug had van het zitten op de lage krukjes waarop de nabestaanden die zeven dagen volgens oud gebruik plaatsnemen, dan was hij er gewoon weer bij. Samen met de andere bezoekers kwam hij onopvallend de kamer binnen, op het oog in niets verschillend van hen. Alleen bracht hij geen eten mee, ook al was dat de gewoonte. In de keuken stonden rijen pannen en afgedekte schalen, een erewacht voor de overledene. Hij kwam met lege handen, pakte ook een stoel, zei geen woord wanneer hij door de rouwenden niet werd aangesproken, stond op wanneer zij baden, ging zitten wanneer zij gingen zitten. En als de anderen dan hun woorden van troost mompelden en afscheid namen, bleef hij gewoon zitten en was er weer, zoals hij er altijd geweest was.

Over deze auteur

Charles LewinskyCharles Lewinsky

Charles Lewinsky

Charles Lewinsky (1946) werkte als dramaturg en regisseur, schreef tv-scripts en theaterstukken, en schrijft nog steeds romans en korte verhalen. Meermalen stond zijn werk op long- en shortlists en won hij prijzen.

Meer over deze auteur

Nieuwsgierig naar meer?

Graag houden we je in de toekomst op de hoogte van nieuwe boeken van Meridiaan Uitgevers; maar ook van auteursbezoeken: waar, wanneer, hoe laat; prijsvragen, ons loyalty program, en andere wetenswaardigheden. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen